Yurtdışı Eğitimler
Amerikada Akademi
İngilterede Eğitim
Kanadada Eğitim
Maltada Egitim
İtalyada Egitim
Fransada Egitim
Hollandada Egitim
Almanyada Egitim
Avusturalyada Egitim
Uluslararasi Bakalorya
Avusturyada Egitim
Bulgaristanda Egitim
Belcikada Egitim
Cınde Egitim
Finlandiyada Egitim
İsvecte Egitim
İspanyada Egitim
Danimarkada Egitim
Yeni Zelendada Egitim
Norvecte Egitim
Macaristanda Egitim
Rusyada Egitim
Estonyada Egitim
Öğrenci Danışma Hattı
0041763960034
info@see-on.com

 

Yeni Zelanda


 

YENİ  ZELLANDA


Ülke İsmi   : Yeni Zellanda

Yüz ölçümü  : 268,670 km.kare

Nüfus  : 3,8 milyon

Başkent  : Wellington (nüfusu 345,000)

Etnik Köken  : Avrupalı Beyaz %88%; Maori Yerlisi %8.9; Adalı Yerliler %2.9; Diğer % 0.2

Dil  : İngilizce ( Resmi Dil ) ve Maori dili

Din  : Dinsiz veya bilinmeyen %33; Anglikan %24; Presbyterian %18; Roman Katolik %15; Baptist %2; Protestan %3
Hükümet  : İngiliz Milletler Topluluğu Bağımsız üyesi

Gayri Safi Milli Hasıla  : 85 milyar US$

Fert Başı GSMH  : 22,360 US$

Yıllık büyüme  : %2

Enflasyon  : %2

Para Birimi  : Yeni Zellanda Doları

Eğitim ve Okur Yazar Oranı   : 10 yıllık temel eğitim zorunlu. Okur yazar oranı %99

Yabancı Öğrenciye Çalışma İzni  : Haftada 20 saate kadar çalışma izni var

Önemli Endüstriler  : Gıda, ağaç ve kağıt ürünleri, pamuk, tekstil, demir çelik, kümes hayvanları

Uçuş süresi   : Aktarmalı 17 saat

Saat farkı  : Doğusu 7 saat, batısı 5 saat ileri

Yaz ortalama sıcaklık   : 15-35 C / Kışın ortalama sıcaklık: 0-15 C

Giyim   : Çöl iklimi hakim olduğundan gündüzleri için rahat ve yazlık giysiler, güneş gözlüğü, mayo; geceleri ise serin olabileceğinden sweatshirt bulundurmakta yarar var. Bazı restoranlarda ceket kravat zorunludur.

Mevsimler  : Yeni Zelanda, ekvator çizgisinin güneyinde yer aldığından iklimler Türkiye'nin tersidir.

İlkbahar ayları  : Eylül, Ekim, Kasım
Yaz ayları  : Aralık, Ocak, Şubat
Sonbahar ayları  : Mart, Nisan, Mayıs
Kış ayları  : Haziran, Temmuz, Ağustos

Genel anlamda ülkenin iklimi ılımandır. İklimler ve mevsimler arasında çok büyük değişikliklere rastlanmaz.  Yaz aylarında ortalama sıcaklık 30 derece civarıdır. Kış ayları rüzgarlı ve çok nadiren sıfırın altındadır.

 

YENİ ZELANDA
Yeni Zelanda her yere o kadar uzaktır ki, dünya üzerinde insanların yerleştiği en son yerlerden birisidir. Ülkenin pek çok bölgesinin, günümüzün jet çağında bile bu kadar izole olması tüm Dünyayı ve hatta hemen yakınındaki Avustralya’lıları bile şaşkına çevirir. Sonuç olarak bazı Yeni Zelandalıların hayatında atalarının on dokuzuncu yüzyılda (genellikle Büyük Britanya’dan) gelmesinden bu yana önemli bir değişiklik olmamıştır. Şimdilerde Yeni Zelanda’yı ziyaret edenler gelişimin hem olumlu hem de olumsuz yanlarını görür çünkü daha az yenilik ama daha çok konfor bulur.

Anadolu’da görebileceğiniz misafirperverlik ve sıcak ilginin benzerini Yeni Zelanda’da bulursunuz. Bu içten ilgi ve alaka Yeni Zelanda’yı bu kadar çekici kılar ve bu yüzden bazı yazarlar onun için “kalan son ütopya” demiştir ama Yeni Zelanda’nın uzaklığı çok sayıda turist çekmesine maalesef halen engel olmaktadır.

Neyse ki Yeni Zelanda’nın olağanüstü doğal güzellikleri gibi bir kozu vardır. Yanardağlar, buzullar, fiyortlar ve eşsiz nehirler olmasa da hiçbir ziyaretçi hayal kırıklığına uğramaz. Sivri ve engebeli yükseltileri göz alıcı yapan özellik pek çoğunun volkanik faaliyetlerle yakın zamanlarda değişikliğe uğraması ve gelecekte de değişecek olmasıdır.

 

NİÇİN YENİ ZELANDA ?
İngilizce konuşan bir ülkede öğrenim görmek isteyen öğrencilerin Yeni Zelanda'yı seçmelerinin bir çok sebebi bulunuyor.

 

Kalite
Herşeyden önce İngilizce Yeni Zelandalıların günlük konuşma dilidir ve Yeni Zelanda da eğitim dili İngilizce'dir
Yeni Zelanda'nın eğitim kalitesi uluslararası alanda bilinmektedir. Öğrenim için güvenli bir ortam sunmasının yanısıra Yeni Zelanda, yabancı öğrencilere mükemmel öğrenim olanakları ve destekleyici hizmetler de sağlamaktadır. Üniversite, politeknik ve teknoloji enstitüleri, eğitim kolejleri ve özel eğitim kurumlarında akademik, profesyonel ve mesleki konularda eğitim verilmektedir.

Yeni Zelanda eğitim kuruluşlarında cazip ve aktif eğitim ortamı bulunmaktadır. Yeni Zelanda eğitim sistemi uluslararası yüksek standartlardadır ve Yeni Zelanda eğitim kuruluşlarından mezun olan öğrenciler tüm dünyada üniversiteler ve iş verenler tarafından rahatlıkla kabul edilmektedirler.

Fiyat
Yeni Zelanda'daki günlük yaşam giderleri ve eğitim masrafları bir çok ülkeye oranla daha düşüktür. Yaşam standartlarının çok iyi olduğu ülkede modern yaşamın gerektirdiği tüm unsurlar ve imkanlar bulunmaktadır.
Yeni Zelandalılar yurtdışından gelen ziyaretçi ve öğrencilere karşı gösterdikleri sıcaklık ve misafirperverlikle tanınmaktadır.

 

YENİ ZELANDA’DA İNGİLİZCE

İklimi, yaşam koşulları ve bozulmamış doğa güzellileri ile dünyanın en güzel ülkelerinden biri Yeni Zelanda...Bu güzel ülke son yıllarda sadece turistlerin değil, öğrencilerin de yoğun ilgisini çekmeye başladı. Bir yandan konuşulduğu ülkede lisan öğrenme ayrıcalığı, diğer yandan muhteşem bir atmosferde görülmeye değer pek çok güzellik keşfetme olanağı.

            Yeni Zelanda’nın en büyük şehri olan Auckland, 1.3 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olmasına rağmen dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olma özelliğini korumayı başarmış. Doğal güzellikleri, arkadaş canlısı insanları, sosyal ve kültürel hayatı ile Auckland hem rahat hem de eğlenceli bir yaşam sunuyor. Ayrıca, bir liman kenti olması dolayısıyla güzel plajları, yemyeşil ormanları ve birbirinden güzel parkları da bünyesinde bulunduruyor.

 

Uluslararası öğrenciler : Sınıflar ortalama 10-20 öğrenciden oluşmaktadır. Bazı kurslara katılmak için alt yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir. Üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerden bazıları üniversite öğrencisi, bazıları ofis çalışanı, iş dünyasındaki profesyoneller, yabancı dil öğretmenleri, tatilini değerlen

dirmek isteyen sıradan insanlar, bazıları ise farklı bir deneyim yaşamak isteyen emekliler olabilmektedir.

 

Düzenlenen Kurslar : Bazı okullardaki kurslar yıl boyunca, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar olmak üzere dört akademik dönem olarak devam etmektedir. Bazı kurslarda ise ayda 1,2 ,3 yada 4 başlangıç tarihleri bulunmaktadır.

 

Genel İngilizce Kursu : Genel İngilizce Kursları haftada 20-25 saat olarak düzenlenmektedir. Başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar, sekiz farklı seviye için kurs bulunmaktadır.

 

Sınav Hazırlık Kursları : Okulların bünyesinde, IELTS, TOEFL, TOEIC ve Cambridge English Language Certificates sınavlarına hazırlık kursları düzenlenmektedir. Cambridge sınavlarından, aşağıda belirtilenler için hazırlık kursu mevcuttur. Okullara gore değişiklik göstermekle beraber bazı okullarda tüm hazırlık aşamaları mevcuttur.

-          Preliminary English Test (PET)                           - First Certificate In English (FCE)

-          Certificate In Advanced English (CAE)              - Certificate of Proficiency In English (CPE)

-          Business English Certificates (BEC) Bu sınavlardan FCE, CAE ve CPE hazırlık kursları full-time’dır.

 

İş İngilizcesi : İş İngilizce’si kurslarında da part-time ve full-time seçenekleri mevcuttur. Farklı seviyelerdeki öğrenciler için, değişik düzeyde iş İngilizce’si dersleri verilmektedir. Bu kursun bir parçası olarak, isteyen öğrenciler Cambridge Business Certificate sınavına hazırlık dersleri de alabilirler. Kurs süresi minimum 4 haftadır.

 

Akademik Amaçlı İngilizce : Bu program, Yeni Zelanda’daki üniversite veya politeknik okullara, ya da İngilizce konuşulan başka bir ülkede üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiştir. Kurslar full-time’dır. Programın içerdiği dersler arasında; Akademik yazma, teknik kitaplar, akademik araştırma yöntemleri, seminer, rapor yazma, not tutma, essay yazma, ödev hazırlama, akademik dersleri ve toplantıları dinleme ve takip etme gibi üniversite hayatında gerekli olacak alt yapıya yönelik konular vardır. Programda ayrıca, üniversiteye kayıt yaptırırken gerekli olacak olacak sınavlara (TOEFL ya da IELTS) hazırlık dersleri de bulunmaktadır. Akademik hazırlık kurslarına katılmak isteyen öğrencilerin minimum intermediate ve ya upper-intermediate düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

 

Teacher Training Kursu : İngilizce öğretmenleri için düzenlenen bu Cambridge kurs programı 1998 yılından beri düzenlenmektedir. CELTA (Certificate in English Languane Teaching to Adults), ana dili İngilizce olan öğretmenler için, DELTA (Diploma in English Language teaching to Adults), sadece Auckland’da İngilize öğretmenliği yapmış, deneyimli öğretmenler için, TESOL (Training for English Language Teachers) ise, ana dili İngiizce olmayan, ancak ana dili seviyesinde İngiizce bilen öğretmenler için düzenlenmiştir.

 

Konaklama Seçenekleri : Konaklama konıusunda okul 3 seçenek sunmaktadır.-Aile yanı - Okul yurdu – Apartman.

Okul tarafından özenle seçilmiş olan güvenilir ailelerin yanında kalmak, hem ev ortamında yaşamanın rahatlığı, hem ekonomik oluşu, hem de pratik açısından en uygun konaklama seçeneğidir. Sizing isteğinize gore yanında kalacağınız ailenin kendinize ait bir odanız olacaktır ve aile size hafta içi her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, hafta sonları ise üç öğün yemek sağlayacaktır.İngilizce pratiği açısından, aynı evde aynı milletten ya da aynı ana dili konuşan öğrencilerin kalmasına izin verilmemektedir. Elbette birlikte kalmak isteyen öğrenciler için bu mümkün olabilmektedir ancak, tavsiye edilmemektedir.

Sosyal Aktiviteler : Hafta içinde ve hafta sonlarında düzenlenen aktiviteler, genellikle her Pazartesi sınıf panolarında duyurulmaktadır. Bu etkinliklere katılmak öğrencilerin isteğine bağlıdır. Ücretsiz etkinliklerin yanısıra, hafta sonu gezileri gibi ekstra ücrete tabi aktiviteler de bulunmaktadır. Özellikle, Yeni Zelanda’nın çeşitli ilginç bölgelerine düzenlenen gezilere (Rotorua Termal Bölgesi, Taupo Gölü, Mt Ruapehu Kayak merkezi, çeşitli koylar, adalar ve plajlar) katılmanızı öneririz.

 

Sağlık : Ülkede olağan olmayan bir sağlık tehlikesi yoktur. Şehir şebeke suyu rahatlıkla içilebilir, et ve süt ürünleri güvenlidir. Ülkedeki tıbbi personel iyi eğitim görmüştür. Tıbbi bakım ve tedavi masrafları çok pahalı değildir. Yeni Zelanda'da öğrenci olacakların özel sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Ambulans, İtfaiye ve Polis Ortak Çağrı Numarası: 111

 

Elektrik Sistemi : Yeni Zelanda Elektrik Voltajı 230 Volt, 50 Hz'dir. Ülkede kullanılan priz sistemi Türkiye'dekinden farklıdır. Türkiye'den götürülen her türlü elektrikli araç için dönüştürücü priz adaptörü gerekir.

 

Suç ve Güvenlik : Yeni Zelanda güvenli olmasıyla ünlüdür. Nükleer tehditlerden uzaktadır – Çernobil felaketinin ardından iltica başvuruları artmıştır – ve çoğunlukla aklı başında, kanunlara uyan bir halkı vardır. Ülkenin sağlıklı ve güvenilir yapısı şehir sokaklarına da yansımıştır, suç oranı dünya standartlarına göre çok düşüktür. Yeni Zelanda’da suç o kadar azdır ki, haber kanalları haber bulamamaktan yakınır ve Türklere göre çok gereksiz haberler üst sıralara çıkar.

 

Auckland : Nüfusu: 1.100.000

Yeni Zelanda’da önemli ne gelişme olacaksa büyük ihtimalle Auckland’da başlar. Örneğin mağazalar ve barlar (önce cumartesi sonra Pazar günleri alışveriş yapma alışkanlığı şık bir mahalle olan Parnell’de başlamıştır) daha geç saatlere kadar açık kalmaya Auckland’da başlamıştır.

Rıhtımı ve çevresindeki yapıları da korumak ve güzelleştirmek için çok büyük çaba harcanmıştır. Yazın Auckland’ın havası genelde ılımandır. Sık sık serin bir meltem nemi azaltır ve rüzgarların yön değiştirmesini sağlar ama havayı da soğutur. Kışlar genelde yumuşak geçer (13 derece gibi) ama yağmur çok yağar. Temmuz, ortalama 21 gün yağış düştüğü için yılın en yağışlı ayıdır. Adanın güneyi Auckland’dan daha kurudur ama Auckland’ın kuzeyinde uzanan ve Sydney’le aynı enlemde olan Northland yarımadası yarı tropik bir iklime sahiptir ve kışları yumuşak geçer. Maalesef burası aynı zamanda Yeni Zelanda’nın en yağmurlu parçasıdır.
 

Christchurch : Bir milyonun üçte biri kadar olan nüfusuyla Christchurch idari ve kültürel başkent konumundadır. Biraz sıkıcı da olsa medeni bir şehirdir. Geniş bir merkezi, neo-Gotik tarzı taş binaları ve bazılarının kendini beğenmişlik olarak da tanımlayabileceği soğuk bir kendine güven havası vardır. Christchurch’te hava sıcaklığı orta derecelerdedir. Sıcaklık yazın 25 dereceye kadar yükselebilir ve kışın da çoğu zaman sıfırın üstünde olmakla beraber ara sıra daha aşağıya düşer ve böyle zamanlarda kar yağabilir. Güney enlemlerde yaz günleri elbette daha uzundur, Noel’de güneşin sabah 6’dan önce doğup akşam 9’dan sonra battığını görebilirsiniz. North Island şehirleri gibi Christchurch de yerli insanların özelliklerinden tanıdığı her mevsim sert esen rüzgarlar görülür.

 

Wellington :

Geniş limana doğru inen dik tepeleriyle ortam gerçekten çok güzeldir ama dünya standartlarında düşünülürse Wellington yine de küçük bir şehirdir (bölgesinde nüfus 360.000 iken şehrin nüfusu 150.000 kadardır) ve şehir merkezinde yükselen gökdelen kümesi de olmasa modern bir başkentten çok şirin bir Ege kasabasına daha çok benzemektedir. Wellington dünyadaki en rüzgarlı başkent olmasıyla ünlüdür.

Güneyden esen rüzgarlar saçların ve şemsiyelerin düşmanıdır. Rüzgardan sakınmak için ya esmesi bitene kadar (genelde bir iki gün) dışarı çıkmamalı, ya şehirden ayrılıp South Island’a geçmeli, ya da ülkenin iç kesimlerine giderek Tararua Ormanı’nın korumasına sığınmalısınız. Wellington daha ılıman bir iklime sahip olan Bay of Islands’la aynı oranda güneş görür ama oradan daha fazla yağmur alır.


Web Tasarımı

Bilgi Formu / Info

Öğrenci Bilgi Formu

(PDF / Word)

Anmelden Formular

(PDF / Word)